Over ons
In ‘t kort
Het verhaal van Bakkerij Faber begint in 1883. Dagelijks bakte bakker Faber, in zijn kleine bakkerij in Hoogeveen, heerlijk brood dat werd verkocht in zijn eigen winkel en langs de deuren.
Nu, 140 jaar later, bakken we in onze bakkerij nog steeds brood, met dezelfde gedrevenheid als bakker Faber deed. Onze bakkerij is meegegaan met de tijd. Tegenwoordig hebben we geen eigen winkel meer, maar leveren we vanuit onze twee bakkerijen brood(specialiteiten) aan verschillende supermarkten en het horeca segment. Zo voorziet Bakkerij Faber duizenden consumenten van hun dagelijks brood. Iedereen kan dus een graantje meepikken.
Kijk bij ons binnen!
Waarom wil je bij ons werken?
Altijd versgebakken brood ruiken terwijl je werkt. Dit is toch wel de lekkerste geur die er bestaat.
We geloven dat iedereen er wat van kan bakken. Ook mensen die ongeschoold zijn of verder van de arbeidsmarkt afstaan, zijn in onze bakkerij meer dan welkom.
We hebben een warme werksfeer. En dan bedoelen we niet alleen de altijd aangename temperatuur in de bakkerij, maar ook de collega’s zijn warm en hecht.
Net als ons brood, zien we onze medewerkers ook graag rijzen. Bij onze bakkerij zijn er dus altijd doorgroeimogelijkheden.
We zitten nooit stil en zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Onze werknemers betrekken we hierbij.
Duurzaamheid vinden we belangrijk. We zorgen dat onze routes zo efficiënt mogelijk zijn, onze chauffeurs krijgen een cursus zuinig rijden en we verwerken het brood dat over is, tot veevoer.
We houden onze werknemers graag gezond. Met ons fietsplan bijvoorbeeld, kunnen vaste werknemers een elektrische fiets leasen.
Onze mensen
Over de cultuur
Een bekend spreekwoord luidt: ‘’Men kan geen brood bakken zonder meel.’’ Tegenwoordig weten we bij Bakkerij Faber dat er nog meer nodig is voor het bakken van brood. Zo stoppen we er altijd een beetje liefde in. Met een hele groep mensen zorgen we er elke dag voor dat het dagverse brood op tijd bij onze klanten belandt.
Zowel in onze bakkerij in Hoogeveen als in Apeldoorn, zijn we één hecht team dat er dagelijks wat van bakt. Natuurlijk hebben we onze bakkers, die de heerlijke broden bakken. Maar in de bakkerijen lopen ook allerlei mensen rond die het hele proces – van deeg tot verpakt brood – in goede banen leiden. En dan zijn er natuurlijk nog de chauffeurs, die het brood op tijd bij onze klanten afleveren. Niet meer met paard en wagen – zoals in 1883 – maar met onze eigen vrachtwagens. Voor iedereen dus een passende functie.
Impressie bakkerijen
Bakkersgoud rustiek
De BAKKERSGOUD rustieke broden worden op ambachtelijke wijze gemaakt met alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Zo gebruiken we Nederlandse tarwe, gemalen door een molen in het Groninger land. Zo weten we precies bij welke boeren deze tarwe is verbouwd. Hierdoor houden we de voedselketen kort en duurzaam. Kortom: echt Nederlands trots!
De basis voor deze rustieke broden is een voordeeg met desem, dat 24 uur heeft gerezen. Daardoor ontstaat een robuust brood met een lekkere stevige bite en een volle smaak. Een gedeelte van het bakkerszout is vervangen door zeezout. Dit zorgt voor een lager natriumgehalte in het brood dan broden waar geen zeezout aan is toegevoegd. De rijke recepturen en decoraties zorgen in combinatie met de krokante korst voor een ongekende smaakbeleving!
Video Bakkersgoud rustiek
Met brood je brood verdienen
Hé enthousiaste broodliefhebber, jij bent broodnodig! Bekijk snel of er een vacature voor je bij zit.